Kövess minket:
Eseménynaptár
2020. január
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Összes esemény ›

Főoldal / Hírek / Ajándékozás és adománygyűjtés

Ajándékozás és adománygyűjtés

2019. december 19.

Az Ady Diákönkormányzatának tagjai döntöttek úgy, hogy szebbé varázsolják a szekszárdi gyermekotthon lakóinak karácsonyát. A tanulók játékokat adtak a gyerekeknek, emellett adományt gyűjtöttek a kutyamenhelynek is. Az egyik projektben mentorált tanulókra pedig egy kis karácsonyi kreatívkodás várt.

Összefogtak Ady iskolánk diákjai és pénzt gyűjtöttek, amiből ajándékokat vásároltak a szekszárdi gyermekotthon lakóinak. Az intézményben szinte szó szerint hegyekben álltak a társasjátékok, amelyet Lauferné Orbán Anikó, a diákönkormányzat munkáját segítő tanár, valamint Király Ádám, diákparlamenti képviselő vezetésével adtak át a gyermekotthon képviselőjének.  

A diákönkormányzat csapata a négylábúakra is gondolt, így a Szekszárdi Kutyamenhely részére is gyűjtöttek némi adományt. A Diószeghy Edina tanárnő által koordinált gyűjtés mellett a fiatalok egy kis önkéntes munkával is segítették a menhelyet.

Mindezek mellett a Szekszárdi SZC Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiumában még egy kis karácsonyi kézműveskedés is belefért. Az intézményben futó egyik projektben lévő mentorált tanulók vehettek részt egy kreatív foglalkozáson. Több mint harmincan fogtak kezükbe színes papírokat, ollót, ragasztót és készítettek szebbnél szebb karácsonyi alkotásokat. Hogy a nagy munkában a torok se maradjon szárazon, egy vendéglátó cég még tíz liter teát is felajánlott. A kézműves foglalkozás akkora siker volt, hogy jövőre ismét megrendezik.

 

Kapcsolódó képgaléria

  
  
© 2019 Szekszárdi Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva