Kövess minket:
Eseménynaptár
2020. január
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Összes esemény ›

Főoldal / Iskolánkról

Iskolánkról

Az Ady Endre Szakképző Iskola Tolna megye legtöbb hagyománnyal rendelkező, legrégebb óta működő szakképző iskolája.

Az iskola története 1928-ig vezethető vissza, amikor megalakult Szekszárdon az Ipari Tanonciskola. 1971-től az iskola a sokak számára még ma is ismert 505.sz. Ipari Szakmunkásképző Intézet nevet viselte. Az 505-ös már akkoriban is Tolna megye legnagyobb szakképző iskolája volt közel 2000 diákjával.

1986-ban indult az első érettségit adó képzés, majd 1989-ben a technikusképzés is megjelent az intézmény kínálatában. 1993-ban 4 szakmacsoportot érintő világbanki fejlesztés indul a szakközépiskolában. 1998-ban megkezdte tanulmányait az első általánosan képző szakiskolai osztály.

2003-2006 között a Szakiskolai Fejlesztési Program I.-ben szerepelt eredményesen az iskola, majd a HEFOP 3.1.2. programban tesztelte, majd bevezette a kompetencia alapú oktatást. Kiemelt célunk az élethosszig tartó tanulást lehetővé tevő szilárd alapok lerakása és a tudatos életpálya építés lehetőségének megteremtése. A 9-10. évfolyam szakmai alapozó képzései saját tanműhelyeinkben folynak öt szakmacsoportban.

A szakközépiskolai képzés a jövő szakember utánpótlásának egyik legfontosabb lépcsőfoka. A munkaerőpiac igényeinek megfelelően kiemelt óraszánban tanítjuk az informatikát és az idegen nyelvet. A tanulók saját vizsgaközpontunkban ECDL bizonyítványt szerezhetnek, ill. előrehozott érettségi vizsgát tehetnek. A 11-12. évfolyamon szakmai informatikát tanítunk. Az iskola több mint 400 számítógéppel rendelkezik. Szakmacsoportos képzéseink mellet 2006 szeptemberében indult a divatiskolai képzés. Ez a képzési forma az általános műveltég mellett olyan speciális ismereteket ad, amelyek elsősorban a lányok számára könnyítik meg a munkában való elhelyezkedést.

2004-től nyelvi előkészítő képzés egészíti ki az iskolai profilt. Az 5 éves képzési forma sajátossága az első évfolyam magas nyelvi- és informatikai óraszáma mellett a megjelenő szakmai orientáció. Az érettségi vizsga letétele után komoly alapokkal indulhatnak a szakmai képesítés ill. a technikus minősítés irányába. A szakemberek képzésére iskolánkban a legmodernebb technológia is rendelkezésre áll saját szaktantermeinkben, tanműhelyeinkben. Diákjaink rendszeresen vesznek részt eredményesen nemzetközi és országos szakmai-tanulmányi versenyeken.

Egyetlen szakma elsajátítása ma már nem biztosítja az egész életre szóló megélhetést. A nyitottság, a tanulás képességének megszerzése az az út, amelyen gyermekeiket vezetni szeretnénk!
Intézményünk alapító tagja a Szekszárdi Autóalkatrész Beszállítók Klaszterének, illetve a Danubia Fa-, Bútor- és Asztalosipari Klaszternek. Ezen keresztül is napi kapcsolatban vagyunk az ipar szereplőivel. Ezeken a fórumokon is igyekszünk felmérni, milyen szakemberekre van szükségük a gazdaság szereplőinek, és képzési kínálatunkat ehhez igazítjuk.

Iskolánk alapító tagja a „Stratégiai munkakapcsolat – Fenntartható foglalkozáspolitika Tolna megyei megalapozása” című projekt eredményeként létrejött Foglalkoztatási Paktumnak, melynek célja a foglalkoztatási színvonal emelése, a foglalkoztatás bővítése.

Intézményünkre jellemző, hogy

  
  
© 2019 Szekszárdi Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva